ACTIVITATE PARALIZATĂ LA PRIMĂRIE

Primarul Sorin Megheşan s-a declarat consternat că nu a fost aprobat bugetul local, fapt care duce la blocarea activităţii Primăriei. Situaţia a pornit de la faptul că în şedinţa ordinară de joi 30 ianuarie, cu excepţia consilierilor USL care au votat pentru aprobarea listei de investiţii pe anul 2014, ceilalţi consilieri au votat împotriva ori s-au abţinut de la vot, fapt ce a dus implicit la imposibilitatea aprobării ulterioare a unui proiect următor aflat tot pe ordinea de zi, şi anume aprobarea bugetului local. Consilierii care au votat împotrivă ori s-au abţinut au fost din partea PP-DD Georgeta Toma şi Creţa Ioan, de la PDL Ciulea Pavel, Vodă Mircea, Torok Cristina, Bercea Ioan, de la PER Mariana Şerban iar de la UDMR Antal Lehel şi Fodor Iosif. Situaţia ar fi putut fi evitată dacă în şedinţă s-ar fi aprobat punctual fiecare obiectiv de investiţii cu precizarea eventualelor modificări, astfel încât prevederile bugetare să poate fi completate.

“Îmi exprim regretul pentru cetăţenii afectaţi de blocarea lucrărilor Primăriei pe diverse străzi de către consilierii care sunt doar în slujba partidului din care fac parte, nu şi în slujba cetăţeanului” a declarat primarul Sorin Megheşan după şedinţă.

Pentru că bugetul trebuie depus la finanţe până în data de 7 februarie, consilierii sunt convocaţi la o şedinţă extraordinară luni 3 februarie pentru a lua în discuţie din nou lista de investiţii şi bugetul local.