ADMINISTRATORI AI UNOR SOCIETĂȚI COMERCIALE, CERCETAȚI PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ ÎN FORMĂ CONTINUĂ

O femeie și un bărbat din județul Mureș, administratori ai unor societăți comerciale, sunt cercetați de polițiști pentru evaziune fiscală în formă continuă, după ce, timp de mai mulți ani, nu au înregistrat în contabilitate mai multe operațiuni fiscale.

În cazul femeii, polițiștii au descoperit că, în perioada 2006-2007, nu a înregistrat în contabilitate toate operaţiunile comerciale efectuate (vânzări de legume, fructe şi bunuri). De asemenea, în perioada 2007-2008, a înregistrat în contabilitate, operaţiuni comerciale fictive, reprezentând achiziţii de bunuri, în scopul sustragerii de la plata unui TVA, în sumă de 55.500 lei.

Femeia a fost arestată preventiv pentru 24 de ore, fiind cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată (nouă acte materiale).

În celălalt caz, bărbatul, de asemenea unic administrator al unei societăți comerciale, a efectuat, în perioada iulie 2007 – martie 2010, achiziţii, respectiv vânzări de bunuri şi servicii fără a înregistra în contabilitate şi fără a declara organelor fiscale teritoriale tranzacţiile economice efectuate.

Suspectul a cauzat bugetului consolidat al statului, un prejudiciu total de 2.189.542 lei.

”Faţă de suspect a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar”, transmit polițiștii, bărbatul fiind și el reținut pentru 24 de ore.