ADMINISTRATORUL UNEI FIRME DE COMERCIALIZARE A LEMNULUI, AMENDAT CU 5.000 LEI

Poliţişti din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice Mureş împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Braşov au efectuat, luni, 9 februarie, un control la o societate comercială, din municipiul Sighişoara, care are ca obiect de activitate comercializarea lemnului.

Cu această ocazie, s-a constatat faptul că administratorul societăţii nu a putut justifica provenienţa cantităţii de 18,5 mc cherestea din răşinoase, precum şi 1,5 mc lemn pentru foc.

Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii, amendă în valoare de 5.000 lei şi confiscarea cantităţii de 20 mc material lemnos, în valoare de 12.200 lei.

În total, în cursul lunii ianuarie, poliţişti din cadrul IPJ Mureş au soluţionat cinci dosare penale privind fapte de tăiere şi furt de material lemnos, au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.000 lei şi au confiscat peste 45 mc material lemnos, în valoare de 18.024 lei.