Portalul municipiului Târnăveni

KNAUF INSULATION-Pentru o lume mai bunăRecentStirea zileiStiri locale

Adrian Garofeanu, Knauf Insulation: Ne concentrăm pe angajați români, colaboratori și furnizori locali

Noua fabrică de vată minerală de sticlă pe care Knauf Insulation o construieşte la Târnăveni va începe producţia în a doua jumătate a anului 2024, a afirmat pentru Economica.net Adrian Garofeanu, director general al Knauf Insulation România şi Bulgaria.

Am pornit cu 45 de angajaţi pe care i-am preluat de la fosta fabrică de vată Gecsat, iar acum avem peste 70 de angajați și continuăm recrutările pentru deschiderea noii fabrici. Estimăm pentru acest an să ajungem la peste 120 angajați în fabrică. Ne confruntăm cu aceleași probleme cu care se confruntă întreaga industrie în care activăm, deficitul de forță de muncă calificată. a declarat Adrian Garofeanu.

Noua fabrică va angrena tot necesarul de forță de muncă, de la muncitori necalificați, la ingineri automatizare sau mentenanță, tehnicieni, electricieni sau manageri de producție. Procesul de recrutare a fost mai lent în zona de muncitori calificaţi, ra conducerea este optimistă că va exista o echipă completă și pregătită la momentul inaugurării fabricii.

Focusul nostru este să generăm un impact pozitiv în economia locală, așa că ne concentăm atât pe angajați români, cât și pe colaboratori și furnizori subcontractați locali în tot ce înseamnă modernizarea sit-ului, respectiv construcția noii unități de producție, a mai declarat Adrian Garofeanu, director general al Knauf Insulation România şi Bulgaria.