Afacere profitabila bazata pe hrana raw-vegana. Clienti, in toata Europa
Doi soti din Deva au demarat o afacere care a revolutionat piata. Cei doi ingineri si-au schimbat total viata si au pus bazele unei afaceri de succes cu produse mai putin obisnuite.
Au deschis o fabricuta bio si au lansat pe piata produse in premiera, cautate de amatorii de mancare raw-vegana din toata Europa. In prezent, 80% din hrana raw-vegan porodusa la Deva ajunge la export.
Cum s-a nascut ideea acestei afaceri
„Vazand ca nu exista o procesare a produselor agricole, am decis impreuna cu sotia sa trecem sa facem o fabrica”, spune Marius Gabor, proprietarul fabricii bio.
Ideea de afaceri a sotilor Gabor a revolutionat piata. Aici s-au produs pentru prima data in Europa diferite sortimente de alimente fara gluten, pentru cei cu sensibilitati alimentare.
Mai mult, in fabrica din Deva s-au facut in premiera produse raw-vegan si germinate. Un exemplu, tagliatelle din seminte de linte.
„Avem un fel de biscuti cruzi si germinati, cruzi inseamna ca n-au fost procesati la peste 42 de grade, care au un gust si o textura nemaiintalnite”, spune proprietarul fabricii.
Anul trecut, 80% din produsele fabricate la Deva au ajuns in Germania, Marea Britanie, Norvegia si Austria. Exportul a adus fabricii, in 2014, un castig de 2,5 milioane de lei, fata de numai 600.000 de lei din vanzarile pe piata interna.
Pentru a face fata cererii, fabrica din Deva are acum peste 30 de angajati.
Sursa: www.digi24.ro