RecentStiri locale

Afaceri care înfloresc: Videochatul

Izolarea la domiciliu a sute de milioane de oameni, în special a celor din America de Nord, are efecte nebănuite asupra industriei de videochat din România.

În timp ce majoritatea industriilor din România şi de pretutindeni sunt puternic afectate de restricţiile impuse de pandemia cu noul tip de coronavirus, unele domenii au devenit mai profitabile în ultima perioadă.  Pe lângă comercianţii de materiale sanitare sau alimente, care au înregistrat vânzări record din cauza pandemiei, la Iaşi, o altă breaslă care se poate lăuda că face mai mult profit în ultimele săptămâni este cea a modelelor de videochat.  Unul dintre cei mai prolifici oameni de afaceri din domeniu, reprezentantul studiourilor Heylux, Lucky Studio şi Preziosa, din Iaşi, ne-a precizat că profitul a crescut semnificativ după ce sute de milioane de oameni de peste tot din lume au fost obligaţi să stea acasă.  Acesta spune că unele modele câştigă în această perioadă şi cu 50% mai mulţi bani decât înainte.

Explicaţia creşterii profiturilor nu are legătură însă cu izolarea la domiciliu a românilor, ci mai degrabă a americanilor, canadienilor şi australienilor, în faţa cărora modele autohtone se dezbracă, de regulă, în timpul sesiunilor de videochat.  “Oamenii simt nevoia legăturilor cu alte persoane cu atât mai mult acum. Carantina din Statele Unite, Canada sau Australia creşte mult profitul modelelor noastre. Lucrăm cu cele mai mari site-uri de videochat din lume. Aceste companii vin în ajutorul industriei cu promoţii extraordinare. Tocmai pentru a le mulţumi membrilor că sunt online. Putem spune că videochatul este acum una dintre cele mai dinamice industrii”, a spus reprezentantul studiorilor de videochat, la care lucrează peste 100 de ieşence. Opulenţa industriei, chiar şi înainte de izolarea la domiciliu: reclame stradale pe maşini de zeci de mii de euro

Afaceristul, care nu a vrut să-şi dezvăluie numele, a precizat că traficul de pe site-urile de videochat a crescut în ultima perioada cu 10-15%. E vorba de accesările de pe platformele mondiale de videochat, cu care lucrează majoritatea studio-urilor de videochat din România. Reprezentantul celor din Iaşi ne-a spus că aceste site-uri au avut şi diverse promoţii în ultima perioadă, ceea ce a crescut şi mai mult profitul angajaţilor. Astfel, unele modele din Iaşi care înainte câştigau 7.000 -8.000 de dolari pentru o perioadă de două săptâmâni, ar câştiga acum 11.000 -12.000 de dolari pentru aceeaşi perioadă. Afaceristul ieşean a mai precizat că, având în vedere situaţia economică dificilă pe care am putea-o parcurge în perioada post-coronavirus, se aşteaptă că numărul persoanelor care vor fi interesate de videochat să crească.

“Având în vedere impactul şi durata acestei situaţii, probabil că videochatul va fi o variantă tot mai convenabilă. Atât pentru membrii site-urilor, cât şi pentru fetele care vor să câştige mulţi bani din videochat în Iaşi. La Heylux, chiar de aşteptăm la un val de cereri de angajare. Mai ales că multe joburi au dispărut şi salariile scad peste tot. Oricum, şi în domeniul  acesta, calitatea va deveni tot mai importantă. Aici va conta enorma experienţa şi forţa studiourilor de videochat care ştiu să creeze modele de succes”, a spus acesta. 

În Iaşi există aproximativ 1.000 de modele de videochat. Majoritatea lor sunt femei şi multe lucrează de acasă, fără a fi membre a unor studio-uri. Site-rile internaţionale pe care acestea organizează sesiuni de videochat sunt, de regulă, restricţionate în România. Iaşul este una dintre cele mai importante pieţe din România a acestei industrii, încasările anuale din capitala Moldovei fiind de câteva zeci de milioane de euro.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/locale/iasi/jobul-facut-coronavirus-extrem-profitabil-fetele-castigau-8000-dolari-primesc-12000-1_5e7caddf5163ec42713504f9/index.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *