AFACERI PROFITABILE CU …. SEVA DE MESTEACAN

Ieseanul Sorin Scalschi a avut afaceri in domeniul constructiilor, dar in urma cu cativa ani a ajuns in Maramures, unde a aflat de la localnici despre o bautura extraordinara, seva de mesteacan.

Dupa ce a gustat din ea a hotarat ca vrea sa faca afaceri cu seva de mesteacan in Romania.

”Eu am fost in zona Borsa, la munte, si acolo am aflat de la localnici de acest lichid miraculos cu proprietati terapeutice extraordinare.

Mi-a starnit curiozitatea si pentru ca la noi in tara nu exista asa ceva. M-am interesat unde este si am aflat ca in Ucraina se colecteaza, chiar din Carpati, in apropiere cu granita Romaniei, langa Cernauti. Ei o colecteaza, o ambaleaza si apoi o exporta.

Firma respectiva este atestata de o companie elvetiana, este certificat bio si din curiozitate am zis sa o incerc si la noi”, povesteste ieseanul.

De ce o afacere cu seva de mesteacan?
Pentru ca, aceasta bautura naturala, este o noutate si o seva miraculoasa. Practic, este apa extrasa din pamant de mesteceni si amestecata cu mineralele si vitaminele acestor copaci.

”La noi sunt ceva mesteceni, dar sunt foarte rari. Acolo (langa Cernauti n.r.) sunt cateva sute de hectare compacte. Aici ar trebui sa alergi dupa ei dintr-o parte in alta pe cand daca sunt concentrati este mai simplu, sunt oamenii care timp de o luna pe an, cat se colecteaza seva se ocupa doar cu asta”, spune distribuitorul de seva.

In zona de nord, la granita cu Ucraina, maramuresenii din zona de munte aduna seva de mesteacan, dar in cantitati mult mai mici si o pastreaza pentru consum propriu.

Primul import in tara noastra l-a facut Sorin Scalschi in decembrie 2013, iar in ianuarie a inceput sa distribuie seva de mesteacan in magazinele naturiste sau sa o livreze clientilor care achizitionau direct.
Sursa: financiarul.ro

Ce boli vindeca seva de mesteacan?

“Toate!” Aceasta a fost concluzia medicului personal al lui Napoleon Bonaparte dupa campania din Rusia, unde a avut ocazia sa vada pe viu efectul sevei de mesteacan, folosita de catre taranii rusi drept panaceu universal.

Majoritatea credintelor populare europene fac referire la “laptele”, “lacrimile” sau chiar “sangele” mesteacanului, toate aceste denumiri desemnand seva acestui arbore, seva care se pune in miscare primavara prin trunchi si care poate fi extrasa in mari cantitati, arata formula-as.ro

Primavara, maramuresenii iau startul colectarii sevei de mesteacan

In fiecare primavara, maramuresenii cunoscatori ai locului, iau startul colectarii sevei de mesteacan, lichidul minune care trateaza si previne aparitia multor boli.

Procedeul de extragere al sevei de mesteacan este simplu. De obicei, burghiul este unealta cea mai la indemana pentru perforarea ramurilor tinere si a tulpinii, dupa care, intr-o sticla atasata copacului, se introduce un tub flexibil prin care se scurge lichidul, scrie http://ziarmm.ro.