Afaceri profitabile din procesarea fructelor crescute în grădina proprie și cultura de goji


Nicolae Mircea, de loc din Cozieni, aduce gustul fructelor de padure in casele noastre. El isi prezinta marfa la targurile de producatori organizate de grupurile de actiune locala, unde vinde mai multe sortimente de dulceturi, gemuri sau siropuri.

In urma cu doi ani, fermierul a mai investit si intr-o plantatie de goji, planta deja recunoscuta si in Romania pentru proprietatile nutritive si terapeutice.

Coacaze negre – prima afacere de familie

In urma cu aproape sase-sapte ani buzoianul a plantat, pentru consumul propriu, coacaze negre pe o suprafata de 1.500 de metri patrati.

Dupa prima recolta, familia Mircea a realizat ca productia este mult prea mare si atunci a trecut la procesarea fructelor. Apoi, cei doi soti au profitat de zona de munte in care locuiesc si au completat gama de dulceturi si cu sortimente din mure, catina sau zmeura pe care le aduna din padure. Ce nu se consuma de catre familie, micul antreprenor ducea la targurile de specialitate sau le vindea cunoscutilor.

O noua idee de afacere – cultura de goji

Copiii din familia Mircea i-au propus ulterior tatalui o noua idee de afacere: cultura goji iar de la idee la fapte a fost doar un pas. Familia de antreprenori are acum o frumoasa cultura de goji pe un hectar, frumos randuita pe dealurile satului Pietraru din comuna Cozieni.

Dupa estimarile lor, vor obtine intre 500 de kilograme si o tona de fructe, iar domnul Nicolae stie deja cum va fi valorificata.

Sursa: Idei de Afaceri