Agricloud ajută fermierii români prin tehnologie

Agricloud oferă fermierilor date din satelit care arată nivelul de vegetație, cum ar fi umiditatea terenului. Astfel că, acest raport îl ajută pe fermier să vadă cât de sănătos este terenul lui.

„Îl mai ajutăm pe fermier în zona de planificare. Noi tot ceea ce facem este să oferim agriculturii datele metrice astfel încât fermierul să știe de ce anume are nevoie. Ne spune exact când trebuie plantată cultura respectivă, potențiale venituri în funcție de când este plantat și recoltat, precum și prețul în funcție de piață și an de vânzare”, spune Marcel.

Serviicile Agricloud sunt de 3 tipuri: abonament de 1,5 euro per hectar per an, 3 euro si de 5 euro. Pentru primul tip de abonament, fermierul are acces 24/7 la platformă, monitorizare, date relevante, acces la date și temperatura pe ultimii 20 de ani, compoziția solului, sănătatea culturilor.

„Începând cu abonamentul de 3 euro per hectar per an, agricultorul va putea vedea date despre evoluția solului și plantei. Cu 20-22 de zile înainte, fermierul va cunoaște cum va evolua planta lui, ce dăunători ar putea avea, estimări de producție, estimarea momentului propice de recoltare, date zilnice de la stația meteo”, spune Marcel Ionescu.

Compania pune la dispoziție fermierilor 42 de drone care ajută la fertilizarea culturii, pot face tratamente fitosanitare și iriga terenul.

Începem să conștientizăm că una dintre cele mai importante profesii de pe Planetă este cea a fermierului – Marcel Ionescu, fondator Agricloud.

Dronele intră în abonament de 5 euro per hectar pe an. Compania oferă un raport decizional care are ca surse de informare solul parcelei pe care lucrează fermierul, subsolul, drona și stația meteo. Aceste surse de informare îl ajută pe fermier să aibă raportul decizional.

Sursă foto: Agricloud Facebook

„Avantajul tehnologiei este că ai totul într-un singur loc, o monitorizare 24/7 ceea ce îi ajută pe fermieri în a înțelege ce se întâmplă cu ferma sau cultura lor. Dezavantajul tehnologiei nu îl văd”, spune Marcel Ionescu.

Potrivit lui Marcel, profitabilitatea fermierului crește cu minim 10-12% în momentul în care acesta a intrat în parteneriat cu compania. Recuperarea investiției este în mai puțin de cinci luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.