Agricultura: poate fi o afacere profitabila pentru tineri

Agricultura este în continuare motorul economiilor țărilor în curs de dezvoltare, iar în țările industrializate, exporturile agricole ating sume tot mai mari de bani. Cu toate acestea multe persoane nu mai consideră acest sector unul strategic și care poate să aducă profit. Tânăra generație ar putea fi soluția pentru valorificarea resurselor agricole în România, deși este un sector cu diferite riscuri, inclusiv cele cauzate de fenomenele meteo nefavorabile. Pentru aceasta, însă, e nevoie de o școală specială care să învețe tinerii să prevadă riscurile și să ia măsuri din timp, pentru a profita de toate posibilitățile de dezvoltare.

De aceeași părere este și Nicolae Sitaru, președintele Asociației Producătorilor de Porumb din România, caare susține că indiferent de provocări și riscuri, agricultura este un sector în care tinerii merită se investească. ”Agricultura este o afacere de viitor, sunt foarte mulți tineri în agricultură, în special din rândul celor care au părinții implicați în agricultură. Sunt mulți tineri și în companiile mari și sunt pregătiți bine în domeniu. În agricultura extensivă este însă mai greu de intrat, dacă nu ai pe cineva care să îți facă intrarea”, a declarat, pentru wall-street.ro, Nicolae Sitaru.

Specialistul a dat exemplul zonei de legume-fructe, în România fiind o cerere foarte mare și se caută la inclusiv la export. Fermierul susține că este foarte importantă educația și școala pentru a face agricultură, nu poți intra în câmp sau în solarii fără să ai cunoștințe de specialitate.

Sursa: Agro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.