RecentStirea zileiStiri locale

Ajută Școala „TRAIAN” în cursa pentru titlul de Campion al Reciclării!

🏃 Școala Gimnazială „TRAIAN” este în cursa pentru titlul de Campion al Reciclării în cadrul proiectului național de educație ecologică și colectare separată a deșeurilor, Campionatul Reciclării, dezvoltat de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România.

🏆 Vor putea câștiga premii între 12.500 și 100.000 de lei școlile care reușesc să mobilizeze elevii, cadrele didactice, părinții și comunitatea din jurul unității de învățământ, să colecteze un număr cât mai mare de deșeuri la aparatele de colectare automatizate, puse la dispoziție de Kaufland România în toate magazinele din țară. 

👉 Cum ne puteți susține?
○Deții în calitate de patron / administrator / etc., o cantitate mai mare de deșeuri din plastic, aluminiu și sticlă, contactează conducerea instituției de învățământ, personal sau telefonic la numărul de telefon 0265446317 / director adjunct.
○Poți contribui și individual, aducând minim 5 deșeuri de ambalaj la magazinul Kaufland din oraș.

💡 În cadrul campaniei, în perioada 24 martie – 31 mai, vor fi colectate deșeuri din plastic, aluminiu și sticlă la aparatele de tip RWM din parcările magazinelor Kaufland. Pot fi introduse:

  • PET-uri de la 0,5 până la 2,5 litri de la orice produs, cu orice culoare sau formă;
  • Doze de aluminiu de la băuturi – 0,25 – 0,5 litri
  • Sticle de sticlă 0,25-0,5 litri
    Recipientele trebuie să fie goale, curate, nedeteriorate/nestrivite .

♻ După introducerea deșeurilor în aparatele de colectare din parcarea magazinului, aparatul va emite în mod automat un bon, care va fi înscris pe  platforma competiției fie de către dumneavoastră, fie trimis la școală, prin elevii / cadre didactice ale școlii, sau predat la poarta instituției de învățământ.

 
💻 Dacă decizi să înscrii bonul personal, pe platforma proiectului https://campionatul-reciclarii.ro/colectori-deseuri, se selectează județul, apoi unitatea de învățământ. Se încarcă următoarele date: 
O fotografie clară cu bonul emis de aparat;
Se introduc manual: număr bon, compus din nr. magazinului, codul bonului și data emiterii bonului;
Numărul deșeurilor per categorie (plastic, metal, sticlă). 
Nu este necesară crearea unui cont pentru a încărca bonurile.
Fiecare bon se va introduce o singură dată. Este necesară păstrarea intactă a bonului întrucât toate bonurile vor fi centralizate la școală și vor ajunge în posesia organizatorilor.

👉 Reciclarea este un „sport” de echipă, iar printr-un efort colectiv fiecare dintre dumneavoastră, alături de elevi, profesori și părinții, pot aduce Școlii Gimnaziale „TRAIAN” titlul de Campion al Reciclării! Ne poți ajuta și TU!

#CampionatulReciclarii