RecentStiri locale

Alarmă falsă prin RoAlert referitoare la un urs pe strada Dezrobirii

ISU Mureş a transmis un mesaj RO Alert marţi la ora 12.28 prin care avertiza locuitorii din Târnăveni că pe strada Dezrobirii a fost semnalată prezenţa unui urs. Ajunse la faţa locului, în spatele cantinei Festin, echipajele Politiei Locale au constatat că a fost vorba de o alarmă falsă.

Procedura bate logica! Intrebaţi cu privire la mesajul fals transmis către locuitorii din Târnăveni, ISU Mureş au venit cu următoarea explicaţie:

Sistemul de avertizare RO-ALERT a fost implementat pentru avertizarea populatiei, in cazul aparitiei unor pericole imediate. Datorita numeroaselor prezente ale ursilor in ultima perioada la nivel national si a persoanelor afectate in urma atacurilor ursilor, din Dispozitia domnului Secretar de Stat, dr. Raed Arafat, coroborata cu procedura de avertizare a populatiei prin sistemul Ro-Alert elaborata anterior, in cazul semnalarii prezentei animalelor salbatice periculoase prin apeluri SNUAU 112, se trimite mesaj de avertizare a populatiei pe aria in care a fost semnalizata prezenta animalului. In acelasi timp se alerteaza un echipaj de jandarmi si un echipaj de paramedici care se deplaseaza la fata locului pentru a alunga, daca este cazul, animalul prezent in aria locuita si, dupa caz, acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul SMURD.

Practic, cum s-a întâmplat azi, orice neavenit poate suna la 112 şi anunţa prezenţa unui urs, iar apoi, fără a mai verifica ISU transmite mesaje unei întregi comunităţi.

One thought on “Alarmă falsă prin RoAlert referitoare la un urs pe strada Dezrobirii

  • or fi iesit ursul din vechea padure numit combinatul chimic,,umbla dupa chilipir…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *