Alcoolismul în rândul tinerilor a atins cote alarmante

Alcoolismul în rândul tinerilor a atins cote îngrijorătoare în ultimul an. Tot mai mulți ajung, în stare gravă la spital, după ce consumă, uneori, și câte zece litri de alcool pe zi. Vârsta de la care se consumă alcool în cantități mari a devenit tot mai fragedă, iar petrecerile organizate chiar de părinți, au devenit o ocazie întemeiată pentru ca tinerii, mulți dintre ei minori, să consume cantități tot mai mari de alcool. De multe ori alcool este combinat cu consumul de diverse substanțe care îi amplifică efectul.

Specialiști spun că efectele pandemiei, lipsa unei implicari din partea familiei, precum izolarea și lucrul de acasă, au fost cele care i-au împins pe tineri, spre dependență.

Pe fondul îngrijorărilor legate de serviciu, din pricina pandemiei, mulți s-au refugiat în consumul regulat de alcool.

Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru, pt Pro TV: O presiune suplimentară uriașa, în special pe tineri. Incertitudinea cu privire la posibilitățile de a se angaja, de a avansa. Dacă, înainte se sesiza predominanța celor care consumau, în special recreațional, în weekend-uri, iată că, în contextul pandemiei, când zilele au fost amestecate, a lipsit un program ordonat de muncă, consumul s-a mutat din zona weekend-ului, zi de zi. Luni a devenit sâmbătă și așa mai departe.

Specialiștii spun că tratamentul pentru dependența de alcool este unul foarte complex și durează de la câteva săptămâni, până la ani de zile.

În cazurile grave, se poate ajunge chiar la moartea pacientului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.