Alcoolul, cauza a tot mai multe infracțiuni și accidente


La data 7 august 2015, ora 12.40, pe D.N. 13 E 60, în localitatea Albeşti, un biciclist de 20 ani, care se deplasa pe direcţia Braşov-Sighişoara, a virat la stânga fără să se asigure, a intrat pe contrasens și a fost accidentat de un autoturism, condus regulamentar de un bărbat de 57 ani, din municipiul Bucureşti.

În urma accidentului, biciclistul a fost rănit uşor.

Tânărul, de 20 de ani, a fost testat cu etilotestul, aparatul indicând o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 9 august 2015, poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Sighişoara, au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Hoghilag, judeţul Sibiu.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta avea o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de către Biroul Rutier Sighişoara sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.