ALIMENTELE CARE NU AR TREBUI SĂ LIPSEASCĂ DIN MENIUL CARDIACILOR

Nucile şi alunele sunt alimente care ar putea scădea incidenţa deceselor provocate de bolile de inimă, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Vanderbilt University School of Medicine.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Datele arată că, anual, peste 7,4 milioane de persoane mor din această cauză. În Statele Unite ale Americii, unul din patru decese are drept cauză o boală cardiacă, notează Medical Daily. Pentru a scădea incidenţa acestei boli ar trebui să adoptăm un stil de viaţă echilibrat, este recomandarea medicilor. Sau am putea să mâncăm zilnic nuci şi alune, după cum arată datele unui studiu recent.

Persoanele care mănâncă zilnic nuci sau alune prezintă un risc scăzut de a muri din cauza unei boli de inimă. ”Am găsit dovezi concludente care să ne arate că un consum ridicat de nuci şi alune scade incidenţa decesului survenit din cauza unei boli cardiovasculare. Acest lucru s-a constatat atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor, indiferent de apartenenţa la rasă sau etnie, indiferent dacă fumau sau nu, dacă beau alcool sau nu, sau de indicele de masă corporală”, a spus dr. Xiao-Ou Shu, autorul studiului.

Experţii au analizat datele provenite de la peste 71.700 de persoane, atât caucaziene, cât şi de culoare, femei şi bărbaţi, şi de la peste 134.260 de bărbaţi şi femei din Shangai, China.

Rezultatele au arătat că persoanele care mâncau nuci şi alune prezentau un risc scăzut de a muri din cauza vreunei boli cardiovasculare. ”Nu am observat semnificaţii majore în ceea ce priveşte beneficiile pe care le-ar aduce nucile, spre deosebire de alunele”, a mai menţionat autorul studiului.

Sursa: Gandul