Alte 13 localităţi afectate de inundaţii şi de alunecări de teren produse de ploile torenţiale în ultimele ore

Un număr de 13 localităţi au fost afectate de inundaţii şi de alunecări de teren, în urma ploilor torenţiale căzute în ultimele ore, a anunţat, marţi, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş, Călin Hadrea.

“Problemele au început aseară, după ora 21,00, au fost precipitaţii abundente pe toată zona judeţului Mureş, la Petelea şi Periş s-au scurs de pe versanţi, şanţurile nu au mai putut prelua, iar apa s-a adunat inclusiv pe DN 15. Am mai avut probleme la Curteni şi Iernut. Sunt 13 localităţi afectate serios doar în ultimele 24 de ore. Am avut cod roşu şi văd că şi-a făcut serios ‘treaba’. Acum suntem pe cod galben şi am înţeles că până joi-vineri aşa va fi. Deocamdată avem de lucru, sunt doar pagube materiale. Din fericire, persoanele s-au autoevacuat înainte de sosirea forţelor noastre”, a declarat Călin Handrea.

Potrivit ISU Mureş, în comuna Sântana de Mureş, sat Curteni sunt inundate patru pivniţe şi câteva sere pe o suprafaţă de aproximativ 70 ari, în satul Chinari s-au produs alunecări de teren pe o suprafaţa de 120 metri pătraţi, iar 12 gospodării sunt afectate de aluviuni.

În oraşul Sovata mai este o curte inundată, un tronson de pe DN 15 este afectat de inundaţii, circulaţia pe un sens de mers fiind deviată pe DJ 154J Glodeni-Breaza, la Petelea sunt inundate şase gospodării şi două societăţi comerciale, dintre care o benzinărie, iar la Periş, aproximativ 60 de gospodarii sunt afectate.

În oraşul Iernut sunt trei gospodării cu pivniţe afectate, iar în trei curţi se amenajează diguri pentru devierea apei pe un teren agricol.

În localitatea Bahnea există riscul de inundare a două blocuri de locuinţe cu 12 apartamente şi proprietăţile din vecinătatea acestora.

Interventia de la Bahnea s-a finalizat, s-a realizat un dig din saci de nisip, pentru protejarea blocurilor si a caselor din apropriere. Au intervenit pompierii militari de la Sectia Tarneveni si un buldoexcavator de la primarie. Din ultimele informatii, apele sunt in scadere. Interventia a durat aproximativ 4 ore.

View this post on Instagram

Intervenție inundații Bahnea

A post shared by Tîrnăveni.ro (@tirnaveni.ro) on

Interventia de la Iernut este finalizata, s-a scos apa din 4 pivnite. La interventie au participat pompierii militari de la Punctul de Lucru Ludus, de la Sectia Tarnaveni, de la SVSU Ludus si SVSU Iernut. Interventia a durat aproximativ 7 ore.

S-au finalizat interventiile din localitatile Iernut, Sovata, Ludus, Curteni, Chinari, Sancraiu de Mures, Vidrasau, Remetea, respectiv evacuarea apei de pe DN 15, din zona benzinariei Rompetrol. Totodata, pe raza judetului, in sprijinul echipajelor ISU au intervenit SVSU Iernut, SVSU Ludus, SVSU Sovata, SVSU UNGHENI, SVSU Fantanele, SVSU Eremitu, SVSU Ibanesti.

Se continua interventia pentru evacuarea apei in localitatile: Peris si Petelea.
Pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata intervin pentru extragerea apei la o gospodarie din loc. Eremitu.
Info ISU Mures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.