Stiri locale

Șoferi drogați și băuți opriți de Poliție pe drumurile din Mureș

La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 02.30, polițiștii Serviciului Rutier Mureș au depistat, pe strada Libertății din municipiu, un conducător auto, de 33 de ani, din comuna Ernei, aflat sub influența substanțelor interzise.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat valori pozitive pentru AMPHETAMINE ȘI METHAMPHETAMINE. Conducătorul auto a fost condus în continuare la o unitate medicală, pentru prelevarea probelor biologice.

De asemenea, la testarea alcoolscopică, a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, în acest sens fiind luate măsurile legale în acord cu prevederile O.U.G. 195/2002R.

În cauză polițiștii au deschis un dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

*

De asemenea, la data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgu Mureș au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, de 25 de ani, din Iernut, pe strada Libertății din municipiu.

În urma testării cu aparatul DrugTest, a rezultat că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv THC-5 CANNABIS. Acesta a fost condus de polițiști la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice.

Și în acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

*

La data de 14 septembrie a.c., în jurul orei 23.40, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ungheni, aflați în timpul desfășurării atribuțiilor de serviciu, au oprit pe DN15 E60, în localitatea Cristești, un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat, de 43 de ani.

Fiind testat alcoolscopic, rezultatul testului de respirație a indicat o concentrație de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei în sânge.

Pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

*

Cu aceasta ocazie, arătăm că printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave sunt reprezentate de consumul de băuturi alcoolice și/sau consumul de substanțe psihoactive, precum și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere!

Readucem în atenția conducătorilor auto noile modificări legislative, reglementate prin Legea 213 din 2023 pentru modificarea Codului penal, care se referă la faptul că, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.