DISPOZITIV ARTIZANAL ANIHILAT ÎN TÎRGU MUREŞ

În cursul acestei dimineţi, a fost înregistrat un apel la 112, referitor la faptul că, într-o parcare pe str. Aleea Săvinești, în zona cart. Libertății din Tîrgu-Mureș, a fost observată o cutie sub un autoturism, a cărei prezenţă era suspectă. Obiectul a fost observat chiar de către proprietară, care a sesizat imediat acest lucru.

La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, alături de specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş şi Serviciului Român de Informaţii Mureş.

După primele verificări, s-a stabilit că este vorba despre un dispozitiv artizanal care avea ca scop, cel mai probabil, incendierea autoturismului. Dispozitivul a fost anihilat de specialiştii SRI, fără a se pune în pericol siguranţa vreunei persoane.

În acest moment se efectuează cercetarea la faţa locului, urmând a se continua activităţile specifice pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de incident.

Descoperirea iniţială a fost făcută de fiul proprietarului în această dimineaţă, când a intenţionat să plece cu autoturismul din parcare. Văzând că este în pericol, acesta a alertat imediat autorităţile. Cercetările continuă în acest caz pentru identificarea autorului.

Potrivit martorilor, acelaşi autoturism a mai fost incendiat în urmă cu aproximativ un an, însă motivele au rămas necunoscute.

Vecinii spun că bărbatul ar fi angajat al societăţii de transport Siletina şi presupun că ar fi vorba de o reglare de conturi.