AMENZI ALE POLIŢIEI DE PESTE 78.000 DE LEI ÎN 2014

În raportul de evaluare al Poliţiei municipiului Târnăveni pe prima jumătate a acestui an se precizează că la Târnăveni au avut loc 52 de prinderi în flagrant şi au fost aplicate amenzi în valoare de peste 78.000 de lei. Agenţii de siguranţă publică au executat servicii de patrulare pedestră şi auto, pe timp de zi şi de noapte conform planificării, obţinând în perioada analizată următoarele rezultate comparativ cu perioada similară a anului trecut:

Activitatea agenţilor de proximitate s-a axat în mod prioritar pe efectuarea de cercetări în dosarele penale din competenţă, cunoaşterea populaţiei, crearea unui raport natural de încredere între populaţie şi poliţie, realizarea unui parteneriat cu cetăţenii, autorităţi publice locale, unităţi şcolare, biserică, medii de afaceri, organizaţii non-guvernamentale, având drept scop rezolvarea problemelor cu impact direct asupra vieţii sociale, crearea unui climat de siguranţă civică şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.
În semestrul I 2014 la acest compartiment s-au desfăşurat următoarele activităţi:
Picture2

În semestrul I 2014 lucrătorii biroului au desfăşurat activităţi pentru dezamorsarea stărilor conflictuale, cunoşterea şi supravegherea zonelor cu potenţial criminogen, al elementelor infractoare în vederea asigurării climatului de siguranţă publică şi prevenirea criminalităţii, înlăturarea cauzelor şi condiţiilor care generează acest fenomen şi realizarea educaţiei antiinfracţionale a populaţiei.
S-a acţionat consecvent pentru combaterea cerşetoriei, a vagabondajului şi parazitismului social, în zilele de miercuri s-a acţionat în pieţe şi târguri pentru combaterea comerţului ilicit şi a furturilor din buzunare, genţi, poşete, iar duminica s-au asigurat măsuri de ordine pentru buna desfăşurarea a slujbelor religioase. Lucrătorii biroului au desfăşurat activităţi şi în baza Planurilor de acţiune primite de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, şi de la Serviciul Investigare a Fraudelor.
Împreună cu I.J.J. Mureş şi Poliţia Locală Târnăveni, s-au asigurat măsuri de ordine la toate manifestările cultural sportive şi educative care au avut loc în municipiul Târnăveni.
În baza situaţiei operative din zonă şi a dispoziţiilor eşaloanelor superioare, în această perioadă la nivelul biroului s-au organizat şi desfăşurat 119 acţiuni punctuale fiind aplicate un număr de 709 sancţiuni contravenţionale.