AMENZI DE PESTE 10.000 LEI PENTRU TRANSPORTURI ILEGALE DE LEMN

13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 10.300 de lei au fost aplicate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş ca urmare a acţiunilor desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

Cu această ocazie, peste 24 metri cubi de lemn au fost confiscaţi şi predaţi în custodia Ocoalelor Silvice.

În perioada 19 – 20 februarie, poliţişti din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Reghin, au aplicat, pe raza localităţii Petelea, opt sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.300 lei.

Au fost confiscate 13,48 mc lemn, de diferite specii, precum şi două căruţe şi două topoare. Valoarea materialului lemnos confiscat este de aproximativ 3300 lei.

Poliţiştii Postului de Poliţie Ibăneşti, au depistat în zona Floreşti – Zimţi, doi bărbaţi, de 31 şi 32 de ani, din localităţile Hodac, respectiv Ibăneşti, care transportau cu două căruţe de 5,45 mc, material lemnos, de diferite esenţe, fără documente legale de însoţire sau provenienţă.

Valoarea materialului lemnos a fost estimată la aproximativ 500 de lei. Întreaga cantitate de lemn a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Fîncel.

În urma colaborării dintre Posturile de Poliţie Gurghiu şi Solovăstru, au depistat în localitatea Caşva, un tânăr, de 27 de ani, care transporta cu o autoutilitară 2 mst lemn de foc, de esenţă stejar, fără documentele prevăzute de lege.

Materialul lemnos, în valoare de aproximativ 160 de lei, a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Gurghiu.

Doi bărbaţi, de 30 şi 46 de ani, ambii din localitatea Petelea, au fost depistaţi de poliţişti, în timp ce transportau cu ajutorul unor atelaje cu tracţiune animală, 4 mst lemn de foc, fără a deţine documente legale de însoţire.

Pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate de poliţişti, materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Reghin.