Amenzi de peste 100.000 de lei în ultimele zile

În ultimele 4 zile, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au efectuat activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.
În perioada 6-9 iulie a.c., 160 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi de intervenţie rapidă au efectuat 12 controale şi 2 de filtre.
În urma acţiunilor, au fost constatate 10 infracţiuni (judiciare, economico-financiare şi la regimul circulaţiei), dintre care 5 în flagrant delict.
Poliţiştii au depistat 6 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, toate fiind reţinute, iar una dintre ele a fost arestată.
Cu această ocazie, au fost aplicate 960 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 118.145 lei.
Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 913 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, din care 781 pentru viteză.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 30 permise de conducere şi au retras 11 certificate de înmatriculare.
Exemple:
La data de 06.07.2015, ora 09.30, pe Calea Sighişoarei, la intersecţia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, din municipiul Tg-Mureş, un bărbat din Tg. Mures, a fost depistat conducând un moped, neavând placuţă cu nr. de înmatriculare. În urma verificărilor în baza de date, s-a constatat că mopedul este neînmatriculat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea prevăzută de art. 334 alin.1, din Codul Penal.

La data de 07.07.2015, ora 19.00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Band, executând controlul şi supravegherea traficului rutier pe raza localităţii Band, au oprit pentru control un moped, condus de un bărbat de 57 ani, domiciliat în com. Band, care nu a prezentat niciun document personal şi al autovehiculului, relatând faptul că nu le are asupra sa. În urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

La data de 08.07.2015, ora 18.30, executând serviciul de patrulare pe raza satului Sînpaul, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe drumul comunal circula un moped marca Yamaha, fără nr. de înmatriculare sau înregistrare, condus de către un tânăr de 16 ani din Sînpaul, jud. Mureş, care s-ar putea să nu posede permis de conducere valabil. S-a procedat la verificarea în baza de date a Poliţiei Române, stabilind faptul că acesta nu posedă permis de conducere valabil, iar mopedul pe care îl conducea acesta nu este înmatriculat sau înregistrat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor prev. şi ped. de art. 334 alin 1 şi art. 335, alin. 1 din Codul Penal.