AMENZI DE PESTE 7.000 DE LEI LA UNITĂȚILE DIN INDUSTRIA AGROALIMENTARĂ DIN JUDEȚ

În cursul lunii mai 2015, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.

Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități de depozitare — alimentare, semințe, legume fructe.

În judeţul Mureș s-au aplicat amenzi de 7.800 lei pentru depozitare necorespunzătoare, neasigurarea trasabilității, lipsă elemente de identificare, etichetare/ ambalare necorespunzătoare, manipulare necorespunzătoare.

De asemenea în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.