Amenzi de 90.000 de lei în 4 zile

În ultimele 4 zile, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au efectuat activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.
În perioada 21 – 24 septembrie a.c., peste 140 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.
Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 45 de controale.
În urma acţiunilor, au fost constatate 25 infracţiuni(judiciare, la regimul circulației), dintre care 10 in flagrant delict.
În această perioadă, poliţiştii au depistat 10 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, şi 4 persoane au fost reținute.
Cu această ocazie, au fost aplicate 416 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 90.000 de lei.
Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 28 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.
Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 382 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 157 pentru încălcarea regimului legal de viteză si 3 pentru alcool.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 19 de permise de conducere şi au retras 13 certificate de înmatriculare.