ANAF a publicat un material informativ privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din transferul de monedã virtualã

Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã a elaborat și publicat Broșura privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din transferul de monedã virtualã, disponibilã pe site-ul www.anaf.ro, în secțiunea Asistențã contribuabili.

Persoanele care realizeazã venituri din transferul de monedã virtualã au obligația de a declara aceste venituri prin completarea și depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I. Date privind veniturile realizatela organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, pânã la data de 25 mai, inclusiv, a anului urmãtor celui de realizare a venitului, conform Art. 114 alin. 2 lit. m) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal cu modificãrile și completãrile ulterioare.

        Rolul ghidurilor fiscale elaborate de specialiștii ANAF este de a sprijini și asista contribuabilii sã se conformeze voluntar la declararea veniturilor realizate și la plata impozitelor și contribuțiilor datorate .

        Contribuabilii  pot obține informații detaliate și  telefonic, apelând Serviciul central de asistențã telefonicã a contribuabililor – Call-center, la numãrul de telefon 031.403.91.60.

Serviciul comunicare, relații publice și mass media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.