ANGAJATA UNEI BĂNCI FURA BANI DE PE CONTUL CLIENTULUI

În perioada ianuarie – mai 2014, ofiţerii B.C.C.O. Tg.-Mureş – Biroul de combatere a criminalităţii informatice, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T Serviciul Teritorial Tg.-Mureş, au desfăşurat activităţi specifice pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a unei persoane implicate în activităţi infracţionale de fraudă cu instrumente de plată electronice, în cauză fiind identificată o persoană prejudiciată.
În urma cercetărilor efectuate, autorul a fost identificat în persoana numitei F.A.L. din jud.Mureş, care în calitate de angajată al unei unităţi bancare, a intrat în posesia datelor personale ale unui client precum şi a datelor de identificare a cardului său bancar, iar fără ştirea acestuia a mai eliberat un card bancar pe numele persoanei prejudiciate, ulterior efectuând retrageri frauduloase de numerar din contul acestui client, în sumă totală de 11500 RON.
Prin rechizitoriul întocmit de către procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T Serviciul Teritorial Tg – Mureş, inculpata F.A.L. fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ”efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 250 din Codul Penal, „acces ilegal la un sistem informatic”, faptă prev. şi ped. de art. 360 al. 1 din Codul Penal şi “fals în înscrisuri sub semnătură privată” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 322 al. 1 din Codul Penal.

IPJ Mureș