ANSAMBLUL KÖKÉNYES ÎN GRECIA

Ansamblul de dansuri populare “Kökényes” a reprezentat oraşul Târnăveni şi totodată România în perioada 16 – 19 septembrie la un festival folcloric internaţional în Grecia. La festivalul organizat în localitatea Kamena Vourla, alături de Ansamblul “Kökényes” au participat ansambluri din Grecia, Serbia, Cipru, Malta, Muntenegru, Albania, Polonia, Turcia, Croaţia şi Ungaria. Timp de 4 zile ansamblurile prezente au avut ocazia să-şi prezinte pe rând obiceiurile, porturile populare, dansurile tradiţionale. Organizatorii au avut ca scop promovarea culturii a mai multor ţări în Kamena Vourla, localitatea fiind un mare centru turistic pe malul Mării Egee.
Acest festival a fost o reuşită pentru ansamblul “Kökényes”, care prin dansurile prezentate a reuşit să impresioneze atât juriul cât şi spectatorii prezenţi, fiind recompensat după fiecare reprezentaţie cu ropote de aplauze. La încheierea festivalului, recompensa a fost pe măsură – Ansamblul “Kökényes” a primit din partea Primăriei localităţii Kamena Vourla o diplomă de participare şi o medalie de merit, iar din partea organizatorilor o cupă, fiind declarat cel mai bun ansamblu al festivalului, care prin virtuozitate, profesionalism şi o coregrafie de excepţie au incins la maxim atmosfera şi au câştigat simpatia spectatorilor.
Ansamblul a primit o serie de invitaţii la diferite festivaluri folclorice care urmează a fi organizate în cursul anului 2014 în Bulgaria, Turcia, Croaţia, ş.a..
Conducătorii şi membrii ansamblului, mulţumesc şi pe această cale ajutorul primit din partea Primăriei şi Consiliului Local Târnăveni, care a avut amabilitatea de a asigura deplasarea la această manifestare culturală de seamă.

MAI MULTE IMAGINI AICI