Portalul municipiului Târnăveni

De interes

Apă cu castraveți: 6 motive pentru a începe dimineața cu o băutură sănătoasă

Dimineața poate începe nu doar numai cu o ceașcă obișnuită de cafea aromată. Se dovedește că apa simplă cu castraveți, care are și calități benefice pentru organism, îți o oferă o stare de bine și o doză de energie. Află de ce este bine să începi dimineață cu apă de castraveți.

1. Întărește sănătatea. Apa de castraveți ajută la scăderea tensiunii arteriale, deoarece conține o combinație benefică de potasiu, magneziu și sodiu. Consumul regulat de apă cu castraveți reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral, reduce frecvența atacurilor de cord și minimizează problemele renale.

2. Reduce apetitul. Această băutură te va ajuta dacă ești la dietă. Apa cu castraveți va reduce serios senzația de foame, astfel că toată cantitatea de mâncare consumată va scădea simțitor, ceea ce va determina, cu siguranță, dispariția kilogramelor în plus.

3. Îmbunătățește starea pielii. Dacă folosești, zilnic, apă de castraveți pentru o perioadă lungă de timp, starea pielii se va îmbunătăți considerabil, va deveni mult mai fină și mai elastică. Acest lucru este posibil datorită conținutului ridicat de dioxid de siliciu din castraveți, o componentă importantă a țesutului conjunctiv.

4. Promovează hidratarea organismului. Apa de castraveți este un remediu delicios pentru hidratarea întregului corp, și nu doar a pielii. Băutura îmbunătățește, de asemenea, funcționarea sistemului cardiovascular și ajută la curățarea toxinelor.

5. Oferă vitamine. Castraveții conțin o cantitate mare de minerale și vitamine necesare unei persoane, care sunt ușor de absorbit. Această legumă este deosebit de bogată în fibre și vitaminele A și C.

6. Ajută la detoxifiere. Apa de castraveți este excelentă pentru detoxifierea organismului. Nu doar că promovează eliminarea toxinelor dăunătoare, ci și întărește starea de sănătate.

Cum se prepară apă cu castraveți?

O băutură sănătoasă, constând din castraveți cu apă plată, este foarte ușor de preparat. Pentru aceasta, pe lângă cele două ingrediente deja menționate, ai nevoie de mentă și lămâie.

Toarnă 2 litri de apă într-un vas. Adaugă feliile de castravete, o crenguță de mentă și o felie de lămâie. Pune băutura pregătită la frigider peste noapte.

Dimineața o poți bea deja fără a te limita. Deoarece castraveții conțin în mare parte apă, un pahar cu această băutură delicioasă are circa 12 calorii.

DcNews

The post Apă cu castraveți: 6 motive pentru a începe dimineața cu o băutură sănătoasă first appeared on Iubesc Transilvania.

Sursa: Iubesc Transilvania