APA ÎMBUTELIATĂ A LUAT LOCUL CELEI DE LA ROBINET

Nu mai bem apă de la robinet. Chiar dacă s-a îmbunătățit calitatea apei în prezent la Târnăveni față de cea furnizată înainte de 1989, localnicii preferă să cumpere apă îmbuteliată pentru consumul propriu. Conform unui sondaj online realizat de portalul Tirnaveni.ro doar 23% dintre respondenți au declarat că mai consumă apă de la robinet. Alți 29 % folosesc apa din rețea doar pentru gătit, în timp ce 48 % au spus că nu consumă deloc apă de la robinet.
Uzina de apă este modernizată la Târnăveni iar calitatea apei este net superioară celei pe care o aveam în urmă cu 25 de ani, cu toate acestea sistemul de țevi este tot mai învechit, iar din această cauză apa ajunge la robinete cu multe impurități. Situația se agravează atunci când au loc întreruperi ale furnizării de apă, deoarece sunt antrenate depunerile de pe rețea care inevitabil ajung la robinetele de acasă.
Situația actuală poate fi considerată totuși una fericită deoarece în multe țări apa este un adevărat lux iar la nivel mondial se prognozează în viitor o criză a apei din cauza secetei planetare, ceea ce va duce la majorarea și mai mult a prețului plătit pentru apa potabilă.