Apel de proiecte pentru ONG-uri din județul Mureș


Asociația Tîrgu-Mureș 2021 lansează un apel de proiecte către organizațiile non-guvernamentale din județul Mureș, în contextul candidaturii municipiului Tîrgu-Mureș la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Până pe 20 septembrie 2015 toți cei interesați să se implice activ în proiectul Tîrgu-Mureș – Capitală Europeană a Culturii 2021 sunt invitați să transmită proiectele culturale menite să sprijine candidatura orașului la acest titlu.

Proiectele propuse de către ONG-uri trebuie să se încadreze în următoarele arii specifice ale domeniului cultural: artele spectacolului, artele vizuale, patrimoniul cultural, industriile creative.

Totodată criteriile conforme cu liniile generale date de Comisia Europeană sunt:

– proiectul trebuie să aibă dimensiune și gândire europeană (implementat împreună cu alte orașe din România și/sau Europa)
– să aibă o contribuție culturală pe termen lung
– să aibă capacitatea de a produce rezultate atât imediate (prin desfășurarea unui eveniment în comunitate), cât și rezultate pe termen lung
– să fie original, să își propună educarea și implicarea activă a locuitorilor orașului și a cetățenilor din țară și străinătate
– să poată fi replicat/dezvoltat și în alte orașe, partenere în cadrul proiectului Tîrgu-Mureș – Capitală Europeană a Culturii 2021

Propunerile de proiecte culturale (cuprinse într-o prezentare de maximum 6000 de caractere) pot fi făcute de către ONG-urile din județul Mureș, dar și de reprezentanți independenți ai societății civile. În măsura în care acestea vor respecta criteriile stabilite vor fi introduse în dosarul de candidatură ce va fi depus în luna octombrie a acestui an.