ARESTĂRI PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

Vineri, 8 martie a.c., Tribunalul Mureş a luat măsura arestării preventive pe o perioadă de 29 de zile, faţă de 5 persoane pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi a infracţiunii de dare de mită.

La aceeaşi dată, Tribunalul Mureş a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 29 zile faţă de F. S., administrator al unei societăţi comerciale pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În ziua de 27.02.2013, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, în baza ordonanţei de delegare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi a planului de acţiune aprobat de conducerea DGA, au efectuat activităţi într-un dosar penal, vizând mai multe persoane de origine turcă, siriană şi română implicate în activităţi evazioniste în domeniul comerţului cu produse agro-alimentare, fructe şi legume.

Întreaga acţiune a fost efectuată în colaborare cu echipe din cadrul A.N.A.F. şi Jandarmeriei Romane, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii şi a constat in 40 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, judeţelor Ilfov, Mureş, Timiş, Bihor şi Constanţa, cu ocazia cărora s-au ridicat sume de bani, respectiv 188.319 lei, 42.685 EURO, 4.962 USD, 3.850 CHF şi 27.500 Forinţi, tehnică de calcul şi medii electronice de stocare precum şi documente. Totodată, au fost puse în executare 6 mandate de aducere şi efectuate 2 percheziţii la autovehicule,

În cauză a fost începută urmărirea penală faţă de 14 persoane pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În data de 28.02.2013 procurorul a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de 9 persoane.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE