Arestări pentru furt din locuințe și amenzi


În perioada 25 iulie – 31 august, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel judeţean se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

Astfel, la nivel judeţean, în perioada 20-26 august, au participat 356 de poliţişti, dintre care 283 de la ordine publică, 28 de la rutieră, 37 de la investigaţii criminale şi 4 de la alte structuri.

În urma a 150 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 44 de infracţiuni, dintre care 24 de natură judiciară, 18 la regimul circulaţiei rutiere şi 2 alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 24 au fost constatate în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 751 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 143.762 de lei, dintre care 165 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 23 la Legea privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au aplicat 525 de contravenţii pentru circulaţia pe drumurile publice, dintre care 12 pentru consum de alcool, 183 pentru viteză neregulamentară şi 12 pentru nerespectarea normelor legale privind depășirea.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 2.125 de lei , au reţinut 32 de permise de conducere, dintre care 13 pentru consum de alcool şi 2 pentru viteză și au retras 15 de certificate de înmatriculare.

La data de 26 august 2015, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Reghin, au început urmărirea penală împotriva unui bărbat de 29 ani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ameninţare, lovire şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 19 august, în incinta unui local din municipiul Reghin, tânărul ar fi tulburat ordinea şi liniştea publică, ar fi ameninţat cu moartea o femeie de 23 ani şi ar fi exercitat acte de violenţă fizică asupra acesteia, cauzându-i leziuni traumatice.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 26 august, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Reghin – Biroul de Investigaţii Criminale au efectuat 4 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de furturi din locuinţe.

Din cercetări a reieşit că, la data de 23 august 2015, cei în cauză ar fi pătruns, prin escaladarea gardului în curtea unui imobil în construcţie şi prin forţarea lacătelor de la uşa de acces a unui container metalic, ar fi sustras unelte de pescuit şi alte bunuri, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.200 de euro.

În cadrul percheziţiilor, poliţiştii au identificat o parte din bunurile sustrase.

În urma administrării probatoriului, 2 bărbaţi, de 25 şi 31 de ani, din Reghin, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.