ARHIEPISCOPUL ORTODOX IRINEU A SLUJIT DUMINICĂ LA TÂRNĂVENI

Duminică, 11 ianuarie, Biserica Ortodoxă a făcut pomenirea Sfântului Cuvios Teodosie cel Mare. În aceeaşi zi Biserica ortodoxă s-a aflat în duminica numită după Botezul Domnului când la Sfânta Liturghie s-a citit pericopa evanghelică de la Matei din capitolul 4, versetele de la 12 la 17, ce prezintă Începutul propovăduirii Domnului Iisus Hristos.
Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a fost prezent în această duminică din perioada Octoihului la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Târnăveni. Ierarhul a slujit Sfânta Liturghie şi a rostit cuvântul de învăţătură la acest locaş.
Tot duminică protopopul din Târnăveni Sergiu Dumitru a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor. Distincţia de iconom stavrofor este un rang bisericesc onorific acordat preoţilor iconomi cu activitate bisericească excepţională. Conform Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, în Biserica Ortodoxă Română, episcopul locului este cel care acordă această distincţie, în cadrul Permanenţei Consiliului Eparhial, preoţilor care au deja distincţia de iconomi. În Biserica Ortodoxă Română, semnele distinctive purtate de preotul sachelar sunt brâul de culoare roşie şi crucea pectorală. La slujbele religioase, acesta poartă bederniţă.