ARTICOL ADEVĂRUL-CELE MAI FRUMOASE LACURI DE PESCUIT DIN JUDEŢUL MUREŞ

Ziarul Adevărul a publicat un material referitor la cele mai bune locuri de pescuit din judeţul Mureş.

Judeţul Mureş era până la revoluţie una din cele mai frumoase şi mai atractive zone de pescuit din Transilvania. În cele două râuri curgătoare, Mureş şi Târnavă se găseau aproape toate speciile de peşte, iar zecile de bălţi şi amenajările piscicole erau pe placul multor pescari. Astăzi aceştia s-au orientat doar spre câteva, acolo unde ştiu că merită şi se prinde peşte.

Dacă îi întrebi pe pescari, care sunt cele mai bune locuri de pescuit din judeţul Mureş, aceştia recomandă Braţul Mort de la Luduş, Bălţile de la Cenean şi Sântioana, Bezidul le oferă suprize plăcute pescarilor, iar salba de lacuri Fărăgău, Toldal, Băla şi Păingeni rămâne cea mai bună zonă de pescuit din judeţ.

În ceea ce priveşte prohibiţia, în anul 2015, AJVPS Mureş interzice păescuitul ştiucii până în 17 martie şi în perioada 11 aprilie – 9 iunie pentru toate speciile de peşte. Păstrăvul indigen, cucubeu şi fântânel este interzis a fi pescuit până la data de 30 aprilie şi în perioada 15 septembrie – 31 decembrie. Se interzice pescuitul lostriţei, lipanului, mihalţului şi coregonului tot timpul anului.

Citeste mai mult: adev.ro/nl549g