Asociația municipiilor condusă de Emil Boc unificarea administrativă a municipiilor cu localitățile apropiate

Asociația Municipiilor in România (AMR) condusă de primarul Clujului, Emil Boc, cere ajutor Guvernului și partidelor parlamentare pentru susținerea unui proiect de lege care să faciliteze unificarea administrativă a municipiilor cu unitățile administrativ-teritoriale limitrofe.
„Astăzi avem pe ordinea de zi, un proiect de rezoluție prin care vrem să ne adresăm Guvernului și partidelor parlamentare pentru a susține un proiect de lege în parlament pentru a facilitata unificarea administrativ voluntară a municipiilor cu una sau mai multe UAT limitrofe. Până când se finalizează reforma administrativă a țării nu putem rămâne pe loc. (…) Acest proiect de reziluție propune ca în cazul reunificaăprii voluntare a unei UAT cu muncipiul resedință de județ în vederea realizării zonei metropolitane să se acorde anumite facilități administrative”, a declarat Boc.

Prezent la sedința AMR, premierul Florin Cîțu a încurajat inițiativa.

„Tot ce e voluntar, nu pot să fiu împotrivă dacă ajută la atragerea de fonduri europene sau investiții. Deci, dacă este o formulă care face atragerea de fonduri europene mai uşoară, bineînţeles că nu mă voi opune, până vom avea o altfel de legislaţie (…) Atâta timp cât e voluntar nu prea am cum să mă opun”, a spus șeful Guvernului.

Recent, primarul Clujului a relansat ideea regionalizării României printr-o comasare a județelor în regiuni ar facilitata atragerea de fonduri europene și, de asemenea, ar distruge un sistem clientelar vechi de 55 de ani.

Emil Boc a avut în acest sens o încercare eșuată a guvernului pe care îl conducea, în 2011.

La vremea respectivă, premierul a spus că ideea este „interesantă”. „Sunt mai mulți lideri în PNL care împărtășesc această opinie. Încă nu a fost ridicată la nivel de coaliție, dar mie mi se pare o idee interesantă. Arată progres”, a declarat Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.