Atelier online de robotică la Târnăveni

Pentru al patrulea an consecutiv, municipiul Târnăveni a fost pus pe harta Europe Code Week 2021 cu ajutorul Asociației de Părinți a Liceului Andrei Bârsean, prin intermediul atelierului online de robotică “Hai să roboţim cu Micro: Bit!”, care a avut loc vineri, 24.09.2021. Acesta s-a desfăşurat pe platforma Zoom şi a fost coordonat de doamna profesoară Moraru Mihaela.
Atelierul a fost destinat tuturor elevilor de liceu şi gimnaziu din Târnăveni care sunt pasionaţi de robotică şi informatică şi care doresc să ia contact cu această lume fascinantă şi în continuă dezvoltare.
Prin acest atelier ne-am propus să ajutăm elevii să înţeleagă mai bine tehnologiile actuale, modul de lucru cu roboţi, precum şi câteva noţiuni introductive de programare, printr-o interacţiune distractivă, atractivă şi colaborativă.
La activităţi au participat elevi mentori din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a, care i-au îndrumat şi încurajat pe participanţi să-şi creeze propriile programe de control al Micro:Bit-ului. Ne-am bucurat şi de prezenţa studenţilor voluntari, foşti elevi, care şi-au amintit cu drag de ediţiile anterioare şi ne-au sprijinit şi ajutat cu idei şi entuziasm. În cadrul atelierului au avut loc sesiuni interactive, de lucrul în echipă, prin care elevii participanţi, sub îndrumarea unui mentor şi-au îmbunătăţit modul de gândire, de învăţare şi de rezolvare de probleme din diverse domenii, precum şi creativitatea.
Micro: Bit-ul este un mic computer programabil, conceput special pentru a face învățarea conceptelor de programare ușoară și distractivă.
În secolul XXI, codarea și gândirea computațională pot reprezenta aptitudini importante, iar noi ne-am propus să facem acest lucru într-un mod cât mai distractiv și accesibil prin experimentarea cu Micro: Bit, care este esențială pentru a ajuta copiii să înțeleagă mai bine tehnologiile importante, încă de la începutul dezvoltării lor.
“Evenimentul online este finanțat cu ajutorul programului Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code 2021 este coordonat de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 35 de țări europene și susține, pentru al 5-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

În România, programul Meet and Code este coordonat de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.