Atenție, circulați în siguranță !

        Având în vedere apropierea sezonului rece, poliţiştii Serviciului Rutier Mureş recomandă tuturor participanţilor la trafic să ţină cont de condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum .

Echipaţi-vă autovehiculele pentru iarnă,  respectiv să vă montaţi anvelopele corespunzătoare sezonului rece, întrucât acestea din urmă, conform OUG 195/2002, sunt obligatorii pe drumurile acoperite de zăpadă sau polei .

De asemenea, verificaţi instalația de climatizare a  autoturismului cu care circulaţi!

Polițiștii rutieri sfătuiesc conducătorii auto să adopte o conduită preventivă, să circule cu o viteza adaptată permanent  condițiilor de drum și să păstreze o distanță corespunzătoare față de autoturismul din față.

Dacă partea carosabilă este umedă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze partea carosabilă doar prin locuri special amenajate și doar după ce s-au asigurat că le-a fost observată intenția de către conducătorii auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.