ATENŢIE LA ESCROCI !

Mare atenţie la anunţurile de genul :
„S.C…………..
colecţionează maşini de cusut , originale, autentice din gama : ZINGER, SINGER, PAFF, NAUMAN, GRITNER, GRUZWER, orice serii
Oferim între 25.000 – 48.000 euro.
Plata pe loc.
Rugăm seriozitate.
Telefon………. „

Au reînceput să apară astfel de anunţuri, ştiind mai din anii trecuţi că au existat cazuri în care persoane de bună credinţă au fost escrocate în diverse localităţi din ţară, escrocii folosindu-se de această metodă.
Pentru a nu cădea în plasa unor astfel de escroci, vă vom prezenta un scurt scenariu, practic cum se derulează „negocierile”.
Omul de bună credinţă citeşte anunţul din ziar/lipit pe stâlp, el având în proprietate o maşină de cusut din mărcile pretinse de „colecţionar”, maşină pe care bineînţeles că este tentat să o valorifice la suma avansată de aşa-zisul colecţionar.
Telefonează la numărul din anunţ, persoana de contact spunându-i că vrea într-adevăr să cumpere maşina dar că ar mai vrea una pereche, aceeaşi marcă cu aceeaşi serie, „vânzându-i şi pontul” – un alt telefon al unei alte persoane de la care poate achiziţiona maşina pereche.
Omul nebănuind iţele încurcate ale acestei poveşti, merge mai departe, telefonează, se întâlneşte cu acea persoană, cumpără maşina de cusut contra unei sume consistente, bucuros că face „afacerea vieţii”.
Acum nu-i mai rămâne decât să apeleze numărul de telefon din anunţ, să se întâlnească cu respectiva persoană pentru a intra în posesia sumei promise.
Din păcate la telefonul apelat nu va mai răspunde nimeni, doar în acest moment, omul credul va realiza că de fapt a fost escrocat, a rămas cu două maşini de cusut vechi şi cu banii daţi.
Mare atenţie, cu cine intraţi în astfel de combinaţii, care se dovedesc de cele mai multe ori extrem de păguboase.