ATENŢIE LA FURTURILE DIN LOCUINŢE

Cu atât mai mult cu cât situaţia economică este mai dificilă în această perioadă, furturile au tendinţa de a se înmulţi, chiar dacă pagubele nu sunt foarte mari. Acest lucru se întâmplă mai ales în localităţi urbane şi rurale, unde fie că sunt multe locuinţe nelocuite sau locuite temporar, fie sistemele de închidere nu sunt prea performante, fie oamenii au prea multă încredere în vecini/cunoscuţi sau persoane străine care le calcă pragul.
Dintr-o cercetare realizată la nivel naţional, s-a desprins concluzia că 1 din 4 furturi din locuinţe s-a comis pe fondul neglijenţei proprietarilor. În judeţul Mureş însă, analiza a relevat faptul că 1 din 2 furturi au avut acest factor favorizant! Această concluzie evidenţiază o dată în plus importanţa informării oamenilor, atenţionării acestora în ceea ce priveşte posibilele consecinţe ale neatenţiei ori încrederii în persoane nepotrivite.
De aceea, prin prezenta dorim să vă reamintim faptul că, în cazul caselor de vacanţă este esenţială asigurarea cu sisteme de închidere solide . De asemenea, vă sugerăm să luaţi în calcul o soluţie specializată de siguranţă, respectiv instalarea de sisteme de alarmă ori camere video de supraveghere. Folositor ar fi să vă informaţi asupra posibilităţii ca, într-o zonă cu mai multe case de vacanţă, să fie adoptată o soluţie colectivă de siguranţă, cu costuri mai reduse. În acest sens, există localităţi unde anumite societăţi au înfiinţat puncte de lucru pentru abonaţii din acea zonă.
Pentru informaţii, lămuriri legate de siguranţa Dvs., a bunurilor sau a comunităţii în general, Poliţia Municipiului Târnăveni poate fi contactată la numărul de telefon 0265/446151.