ATENŢIE LA ŢEVILE DE APĂ ÎN PERIOADA RECE

1. Iarna precedentă temperaturile scăzute si protejarea insuficientă a căminelor de bransament si a conductelor , au făcut ca multe instalatii interioare să aibă de suferit de pe urma înghetului .Pentru a diminua la minimum neplăcerile cauzate de aceste probleme, vă rugăm să urmati sfaturile noastre pentru protejarea instalatiilor de alimentare cu apă în sezonul rece:
În cazul în care căminul de bransament se află pe proprietate privată, conform legislatiei în vigoare,este responsabilitatea Dvs. să asigurati protectia si integritatea căminului, a contorului de apă si a vanelor. De aceea costurile de înlocuire a unui contor distrus de înghet vor fi suportate de către Dvs.
Vă recomandăm verificarea periodică a stării căminului de contor si a contorului, cu exceptia perioadelor când temperatura scade sub -5 grade Celsius, pentru a preîntâmpina eventuale pagube materiale.
● Căminele de apometre trebuie păstrate închise si izolate pentru a evita înghetarea contoarelor si a instalatiilor interioare.
● Protejarea corespunzătoare a căminului de bransament se poate realiza utilizând plăci din poliuretan sau polistiren extrudat.
● NU folositi materiale care absorb umezeala (paie, textile, hârtie, vată de sticlă, etc.).Asigurati-vă că rama si capacul de protectie sunt bine fixate , iar capacul este închis.
● În zilele geroase, fără zăpadă, protejati suplimentar rama si capacul cu o folie de plastic peste care puteti turna pământ pentru a micsora inertia termică a componentelor ce se află în căminul de contor. Asigurati-vă că pământul poate fi usor de îndepărtat pentru a permite accesul la contor.
● În cazul în care sunt probleme de bransament , NU încercati să le dezghetati singuri. Anuntati Sucursala Aquaserv Târnăveni.
● NU folositi flacără deschisă pentru dezghetarea conductelor sau a contoarelor.
● NU turnati apă fierbinte pe contor.
● Asigurati accesul reprezentantului Sucursalei Aquaserv Târnăveni pentru citirea contorului.
2. Compania Aquaserv , Sucursala Târnăveni s-a pregătit pentru perioada de iarnă prin
curătarea gurilor de scurgere a apelor pluviale de pe raza municipiului , însă pentru asigurarea colectării
corespunzătoare a apei rezultate din topirea zăpezii este nevoie si de ajutorul cetătenilor. Pentru prevenirea neplăcerilor care pot să apară datorită topirii bruste a zăpezii , rugăm toti locuitorii , precum
si operatorul de salubritate care efectuează curătirea drumurilor , să NU adune grămezile de zăpadă
deasupra gurilor de scurgere sau în apropierea acestora si să asigure deblocarea de zăpadă si
gheată a zonelor de acces la aceste grătare!

Depozitarea zăpezii se va efectua pe partea carosabilă a arterelor de circulatie , la aproximativ 30 cm de bordura trotuarului, lăsând libere gurile de scurgere ale canalului si fără a stânjeni circulatia
autovehiculelor. Blocarea grătarelor de colectare va împiedica scurgerea zăpezii topite de pe
carosabil , provocând neplăceri locuitorilor din zonă si perturbând traficul rutier.
3. Pentru a descoperi si remedia cât mai rapid eventualele avarii care pot să apară în reteaua de distributie apă potabilă sau în reteaua de canalizare, Sucursala Aquaserv Târnăveni suplimentează numărul echipelor de inspectie/interventie în sezonul rece si încurajează populatia să semnaleze eventualele disfunctionalităti la numerele de telefon 0265 441035 si 0265 446197.
Echipele sucursalei noastre vor asigura permanent, toate operatiunile necesare functionării, la parametrii normali, a retelelor de apă potabilă/canalizare, însă acest lucru se poate realiza doar cu contributia activă a cetătenilor.

Aquaserv Târnăveni