Atenţie! Se poate solicita anularea majorărilor de întârziere la plata impozitelor pe anul trecut

În data de 28.11.2019, în cadrul ședinței ordinare, Consiliul Local al municipiului Târnăveni a aprobat procedura pentru anularea majorărilor de întârziere aferente obligațiilor fiscale principale restante la 31.12.2018, precum și formularele care vor trebui utilizate pentru a  beneficia de această măsură. Prin această hotărâre se urmărește stimularea achitării voluntare de către contribuabili a obligațiilor de plată restante la buget, maximizarea încasărilor bugetare, stimularea mediului economic. Prezenta procedură se aplică pentru debitorii – persoane juridice, persoane fizice sau entități fără personalitate juridică care la data de 31.12.2018 au obligații bugetare restante administrate de organul fiscal local, mai mari sau mai mici de 1 milion de lei. Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de anularea dobânzilor, penalităților sau a altor accesorii, precum și formularele prin care se poate notifica organul fiscal competent se găsesc accesând link-ul acesta .

Potrivit art. 32 din O.G. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale, consiliile locale pot stabili, prin hotărâre, anularea majorărilor de întârziere aferente obligațiilor fiscale principale restante la 31 decembrie 2018 datorate bugetelor locale.

Debitorii pot depune cererea de anulare a accesoriilor cel târziu la data de 15 decembrie 2019 la serviciul de impozite şi taxe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.