Atenționarea privind vaccinul AstraZeneca a fost trimisă și în Mureș

Agenția Națională a Medicamentului și Compania producătoare a vaccinului au trimis tuturor caselor de asigurări de sănătate din România o înștiințare privind ”riscul de trombocitopenie și tulburări de coagulare în asociere cu administrarea vaccinului COVID 19 – Vaccine Astra Zeneca”.

Documentul se adresează profesioniștilor din Sănătate care trebuie să îi informeze pe cei care vin în cabinete despre riscurile la care sunt supuși.

Atenționarea a venit la o zi după ce un reprezentant al EMA a confirmat o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile de tromboză.

Anunțul a fost postat și pe site-ul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș, precizează purtătorul de cuvânt al instituției, Alina Aldea.

Vaccinarea împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca va continua în România pentru toate grupele de vârstă, a anunţat azi preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a vaccinării, Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a susținut că, așa cum a arătat și Agenția Europeană pentru Medicamente, beneficiile vaccinării depășesc riscurile

Radiomures.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.