Atracții turistice în Alba Iulia

Atracții turistice în Alba Iulia

La fel ca orice colț din România, Alba Iulia este un oraș de poveste, plin de încărcătură istorică. Pe lângă evenimentul Marii Unirii pentru care este cunoscut orașul sau Ziua Națională a României care este adesea sărbătorită aici, pe aceste meleaguri se găsesc foarte multe alte obiective turistice care merită vizitate.

O mică escapadă de weekend este suficientă pentru a vedea câteva dintre cele mai populare locuri ale acestei zone. Traseele te vor face să te îndrăgostești numaidecât și sigur te vei întoarce mai bogat de acolo. Fie că te gândești la o ieșire de câteva zile prin acest oraș sau vrei să faci o plimbare pentru a descoperi faimoasele castele, iată câteva dintre atracțiile pe care nu trebuie să le ratezi.

Transalpina

Alba Iulia este o zonă pitorească a României. Este imposibil să te plictisești de această regiune, indiferent de câte ori o vizitezi. Dacă nu ai fost până acum pe Transalpina, ai putea să faci o vizită unuia dintre cele mai frumoase și înalte drumuri din țara noastră. Peisajele superbe sunt o dovadă vie a potențialului turistic pe care ni-l pune la dispoziție România. Cu toate acestea, ar fi indicat să urmărești starea vremii din timp, din moment ce vei petrece o mare parte din zi afară.

Pe de altă parte, călătoriile pot fi puțin solicitante, chiar dacă îți permit să vezi diverse locuri cu ochii tăi. Un lucru bun este că în zilele noastre pasiunea vine cu tine peste tot iar tehnologia îți permite să te destinzi ușor. Poți face asta cu o aplicație pentru meditație, un podcast sau în timp ce verifici pariurile de pe Unibet. Tot ce ai nevoie este o conexiune la internet și să ai pregătite predicțiile!

Râpa Roșie

Alba Iulia deține locuri aparte, iar Râpa Roșie este cu siguranță unul dintre ele. Iubitorii de aventură vor fi fascinați de milioanele de „riduri” roșii care pot fi văzute chiar din satelit. Mai mult, aici se poate practica și zborul cu parapanta. Această formațiune a apărut în urma alunecărilor masive de teren provocate de eroziunea apei asupra solului.

Unicitatea peisajului este întregită de flora cu diverse specii protejate care pot fi admirate în zonă. Numeroasele legende cu aventurieri, hoți și haiduci prind viață în groapa cu numele de „Gura Hoților”. Aici se pot vedea diverse nume pe pereți, elemente care datează din secolul al  XIX-lea.

Cetatea Alba – Carolina

Fortificația cu o vechime de peste 300 de ani este una dintre cele mai mari cetăți din România. În momentul în care o vizitezi simți că te întorci în timp și retrăiești clipe demult apuse. Cu alte cuvinte, fiecare cetate construită aici o înglobează pe cea precedentă.

Totuși, cetatea din inima Transilvaniei este unul dintre cele mai impunătoare monumente baroce. Cetatea le pune la dispoziție vizitatorilor trei trasee. Pe parcursul acestora ei vor vedea soldați în uniforme austriece. Un eveniment interesant este ceremonia de schimbare a gărzii, care are loc în fiecare zi.

Ghețarul de la Scărișoara

Acesta este cel mai mare ghețar din țara noastră, el fiind pe locul doi în lume. Acestea sunt și motivele pentru care anual mii de turiști îl vizitează. Ba mai mult, mulți dintre ei coboară până în inima peșterii pentru a vedea formațiunea cu ochii lor.

Având o vechime de peste 4000 de ani, ghețarul are o lungime de 400 m și o grosime de 22 cm. Temperatura scade considerabil în aproprierea acestuia, motiv pentru care turiștii sunt sfătuiți să se îmbrace corespunzător, chiar și în lunile de vară.

În interiorul peșterii se găsesc două atracții principale, Sala Mare și Biserica. Publicul are acces în ambele și poate vedea stalagmite de gheață frumoase.

Orașul transilvănean se bucură de o sumedenie de atracții care sunt o încântare pentru ochi dar și pentru suflet. În rândurile de mai sus au fost prezentate doar câteva dintre ele. Însă în Alba Iulia se găsesc mult mai multe cetăți, muzee și alte minunății naturale care îți fură privirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.