Au început înscrierile pentru granturile pentru investiţii de până la 200.000 de euro

Sesiunea de înscrieri pentru granturile de investiţii prin care IMM-urile pot obţine o finanţare cuprinsă între 50.000 de euro şi 20.000 de euro a început astăzi, de la ora 10.00. Spre deosebire de celelalte linii de granturi acordate antreprenorilor, respectiv cea a microgranturilor de 2.000 de euro şi cea pentru granturile de lucru, când aplicaţiile din primele ore au fost de ordinul miilor, pentru investiţii s-au înscris circa 210 companii pe platforma Ministerului Economiei în primele două ore de la deschiderea sesiunii de înscriere.

Formularul electronic de înscriere pentru granturile pentru investiţii va fi activ în perioada 3 decembrie 2020, ora 10.00 – 29 ianuarie 2021, ora 20.00. Plăţile în cadrul măsurii vor fi efectuate până la 31 decembrie 2023, conform Ministerului Economiei.

Domeniile de investiţii susţinute din fonduri externe nerambursabile şi din cofinanţarea bugetului de stat în cadrul prezentei măsuri includ:

a) industria alimentară, panificaţie, patiserie şi alte activităţi asimilate acestora, inclusiv procesare, prelucrare, distribuţie şi ambalare;

b) industria auto şi servicii specifice auto, inclusiv servicii de reparaţii şi spălătorii auto şi altele asemenea;

c) energie şi echipamente/tehnologii/utilaje pentru eficienţă energetică;

d) construcţii, materiale de construcţii, echipamente, mijloace de transport specifice, utilaje, tehnologii în construcţii;

ZF.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.