Au intrat în vigoare restricțiile impuse de Ungaria. Precizările autorităților române

Cetățenii care prezintă simptome nu pot intra pe teritoriul maghiar, iar cei care nu prezintă simptome intră obligatoriu în carantină, fie instituționalizată, fie la domiciliu (auto-izolare) în Ungaria, dacă au această posibilitate, fiind luați în evidențele autorităților sanitare maghiare. Aceste reglementări sunt în vigoare de azi.

Sunt exceptate de la măsura carantinei la domiciliu persoanele care prezintă la punctul de trecere a frontierei două teste moleculare cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuate în ultimele 5 zile înainte de intrarea în Ungaria, dar la o diferență de minimum 48 de ore. Certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză. Noile dispoziții nu se aplică tranzitului de marfă, posesorilor de pașapoarte oficiale și persoanelor care pot dovedi că în ultimele șase luni au fost diagnosticate cu COVID-19.

Persoanele faţă de care s-a dispus măsura carantinei la domiciliu (auto-izolare) pot solicita autorităților competente ieşirea din carantină după efectuarea a două teste moleculare biologice, la un interval de minimum 48 h. În cazul în care primul test este negativ, persoana poate ieşi din carantină, dar este obligată în continuare să efectueze şi cel de-al doilea test. În situaţia în care cel de-al doilea test este pozitiv, se dispune reinstituirea carantinei de 14 zile.

Noile prevederi legislative care reglementează condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei se aplică atât cetăţenilor maghiari, cât și cetăţenilor străini (indiferent de cetăţenie, UE, non-UE), criteriul de clasificare pentru accesul în Ungaria fiind statul (zona) din care vine cetăţeanul respectiv, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la București. 

Statele de proveniență ale persoanelor care doresc să intre în Ungaria sunt clasificate pe trei categorii: zona verde – fără restricții de intrare, zona galbenă – restricții de intrare și zona roșie – nu este permisă intrarea. Pe lângă România, zona galbenă mai cuprinde în prezent: Bulgaria, Portugalia, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Federația Rusă, Serbia, Japonia, China și SUA. În zona roșie sunt încadrate: Albania, Bosnia Herțegovina, Belarus, Kosovo, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Ucraina, dar și restul statelor din Asia, Africa și America Latină.

Sursa: Biziday.ro

One thought on “Au intrat în vigoare restricțiile impuse de Ungaria. Precizările autorităților române

 • 16 iulie 2020 la 0:55
  Permalink

  Daca scrieti ceva scrieti tot, tranzitul e permis fara test Covid.. .. “EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL

  TRAFIC DE PASAGERI

  Cu privire la tranzit, autoritățile ungare au precizat că acesta este permis, în următoarele condiții:

  durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;
  persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19
  să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.
  Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

  (http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo?field_hat_rszakasz_value=rom%C3%A1n+hat%C3%A1rszakasz).

  Menționăm că dacă cetățenii non-ungari intră în Ungaria dintr-o țară clasificată în zona verde condițiile de tranzit nu se aplică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.