AU URCAT LA VOLAN BĂUŢI ŞI AU FOST PRINŞI DE POLIŢIŞTI

10 infracţiuni rutiere au fost constatate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, în perioada 13-15 februarie.

Şase conducători auto au fost depistaţi în trafic având o concentraţie de alcool în aerul expirat peste limita legală, alţi trei conduceau atovehicule neînmatriculate şi un conducător auto avea permisul suspendat.

Unul dintre ghinionişti a fost oprit de poliţişti pe DJ 173, din localitatea Rîciu, având o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alt şofer, în localitatea Solovăstru, a fost şi el depistat în trafic de poliţişti, în timp ce conducea sub influenţa alcoolului. La testarea cu aparatul etilotest, bărbatului de 37 de ani i-a rezultat o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în volumul de aer expirat.

Acelaşi rezultat a fost şi în cazul unui bărbat de 47 de ani, oprit de poliţişti în traficul din Târgu Mureş, pe B-dul 22 Decembrie 1989.

Tot în Târgu Mureş, pe strada Piaţa Bernady, în apropierea intersecţiei cu strada M. Kogălniceanu, un tânăr de 20 de ani a fost depistat în trafic de către poliţişti, în timp ce conducea un autoturism, sub influenţa alcoolului. În urma testarii cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Au mai fost testaţi un bărbat din localitatea Pogăceaua, judeţul Mureş, un altul din localitatea Andreneasa, dar şi din localităţile Band şi Gorneşti.

Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.