Autostrada spre Târgu Mureș realizată în proporție de 99%

Uzura, marcaje, parapeti, curatenie sunt cateva aspecte noi, si deschiderea se poate realiza in cateva saptamani, cel tarziu de 1 decembrie. Un scurt rezumat.

1. Drumul de legatura este 99% complet, inclusiv si marcajele aproape complete.

2. De vineri, uzura este completa pe sensul de mers spre Cluj, pe celalalt sens lipseste 1-2 zile de lucru pentru asternere strat de uzura. De la pasaj Acatari spre directia podul Nirajului spre sensul catre oras.

3. Se lucreaza la parapeti laterali, si mediani, care lipsesc doar intre capatul A3 din camp si pasajul spre Acatari.

4. Podul peste Nirajului are rosturile de dilatatie puse, se lucra la parapeti si rigole, si mici retusuri.

5. Gardurile delimitare aliniament sunt instalate in proportie de 25%, dar aici nu mai au materie prima, si nu se gaseste in toata tara. S-ar putea ori sa intarzie, ori sa accepte darea in circulatie fara gardurile de protectie, daca nu se rezolva aprovizionarea importatorilor in urmatoarele saptamani.

6. Au inceput instalarea panourilor antiorbire, si semne reflectorizante de pisici dinspre capatul A3 aeroport, au rezolvat cam 600 metri din cei 4.5 km ai autostrazii. In afara de aceste puncte, autostrada pare sa fie gata, se poate da in circulatie chiar in 1-2 saptamani, surpriza care probabil nu se va intampla. In afara carosabilulul fortele mari din mobilizare sunt concentrate pe Paraul Nirajului, care a fost deviat, si se lucreaza la pregatirea betonarii albiei conform proiect. Lucrare care va dura cateva saptamani, si speram sa nu fie o cauza de intarziere. Din discutiile din santier, Strabag doreste sa finalizeze complet, inclusiv si lucrarile din afara carosabilului.

Au fost cei de la drumuri in inspectie saptamana trecuta, s-a discutat lipsurile, si Strabag le completeaza in aceste zile. Santierul arata cel mai curat din toata tara, inierbirea este foarte frumoasa, inclusivi puieti de pomi sunt cu sutele. Chiar e placut sa te plimbi, sa fotografiezi si in afara partii carosabile terenul, si drumurile de service, si rigole.

Sursa: Kodok Márton 

Vă invităm pe forum, pentru a vedea fotoreportajul complet de 300+ poze cu detalii

http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=6.msg365237…

2 comentarii la „Autostrada spre Târgu Mureș realizată în proporție de 99%

 • 26 octombrie 2021 la 11:03
  Permalink

  Strabag
  Firma austriaca puternica cu lucrări în UE de mare amploare…
  În România primește cioturi de Autostrada…
  Oare de ce?
  Italienii,turcii,grecii,românii
  Primesc sute de km…
  Scandaluri cu șpagă…durează și 10 ani pana finalizează și sunt primiți la licitație…

 • 25 octombrie 2021 la 21:19
  Permalink

  din ce se vede in poze,asfaltul lasa de dorit,arata de parca are deja 10 ani de circulatie pe el,odata ca va hurui rotile pe asfalt ca un tanc,si apoi cu siguranta in max 2 ani,zic doi ani asa ca o amrja,daca nu in 1 an se va desprinde bucati ,per total,un lucru de rahat facut de Austrieci Strabag si sigur pe bani forte multi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.