RecentStirea zileiStiri locale

Autostrada Unirii A8: Turcii de la Nurol, desemnați câștigători pe secțiunea Târgu Mureș – Miercurea Nirajului

CNAIR a desemnat luni câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii A8 finanțată prin PNRR cuprinsă între TârguMureș – Miercurea Nirajului. Este vorba despre constructorul turc Nurol, a informat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Astfel, toate proiectele rutiere cu finanțare prin PNRR intră în linie dreaptă, spune ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Am desemnat astăzi și antreprenorul pentru construcția celor 24,4 km ai secțiunii A8 finanțată prin PNRR cuprinsă între TârguMureș – Miercurea Nirajului (secțiunea 1)! Acest contract pesupune inclusiv realizarea drumului de legătură dintre A8 și A3 în lungime de 2,4 km”, a transmis Pistol.

Potrivit lui, constructorul turc NUROL INSAAT VE TICARET A.S. are la dispoziție șase luni pentru proiectare și 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

Contractul în valoare de 2,46 de miliarde de lei (fără TVA) include construcția a 36 de poduri/pasaje/viaducte, dintre care un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 256 de metri.

A8, AutostradaUnirii, în lungime de aproximativ 304 km este compusă din secțiunile Târgu Mureș – Târgu Neamț și Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

Secțiunea de autostradă Târgu Mureș – Miercurea Nirajului a A8 este ultimul proiect rutier cu finanțare prin PNRR pentru care a fost desemnat constructor.

Pentru cealaltă secțiune a A8, finanțată prin PNRR, respectiv Leghin – Tg Neamț, a fost semnat contract cu grupul UMB. De asemenea, turcii de la Nurol au fost desemnați câștigători și pe lotul Pietroasele – Buzău al A7.

Sursa economica.net