AUTOVEHICOLE DESCOPERITE CU PROBLEME DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC

În urma acţiunilor de control desfăşurate în primele trei luni din 2015, la nivelul judeţului Mureş, inspectorii Registrul Auto Român au descoperit 11 vehicule din 489 verificate, care prezentau pericol iminent de accident.

S-a constatat, de asemenea, că peste 57 % dintre vehiculele oprite în trafic aveau diferite neconformităţi de natură tehnică sau legate de acte.

Din totalul vehiculelor cu probleme, peste 25 % au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere.

Astfel, au fost descoperite proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcţie, defecţiuni ale sistemului de frânare, depăşiri ale nivelul maxim admis de poluare, probleme legate de identificare sau Inspecţie Tehnică Periodică expirată sau falsă.

La finalul controalelor tehnice desfăşurate în trafic în intervalul ianuarie-martie 2015, Poliţia Rutieră a reţinut 74 de certificate de înmatriculare şi au fost aplicate 83 amenzi.

Reprezentanţii RAR au precizat că rezultatele controalelor desfaşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Sursă: Tv Mures