Avantajele unui angajat de peste 50 de ani

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, experiența ta ca angajat crește și prin prisma performanțelor tale acumulate, începi să devii din ce în ce mai valoros pentru compania în care lucrezi. Lucrurile stau, însă, puțin diferit după o anumită vârstă. Cei mai mulți angajatori se feresc să mai integreze în echipele lor perosoane de peste 50 de ani, ceea ce face ca posibilitățile lor de angajare să fie din ce în ce mai reduse.Cu toate aceste, sunt mulți angajatori pentru care experiența este mai importantă decât vârsta.

Iată doar câteva avantaje care pot aduce plus valoare angajatorului:

  • Majoritatea candidaților de peste 50 de ani au o experiență de minimum 25 de ani în câmpul muncii. Chiar dacă au activat într-o singură industrie de-a lungul carierei sau au activat în mai multe domenii, experiența acumulată își spune cuvântul.
  • Sunt mai statornici decât cei mai tineri. Pentru ei, contează mai mult stabilitatea în companiei și planurile de dezvoltare decât pachetul salarial. A nu se înțelege că nu este și acesta un aspect important, dar sunt mai flexibili și au deja stabilitate financiară.
  • Au ajuns la o maturitate profesională, știu ce își doresc și sunt mai responsabili și siguri pe ei. Unii sunt mai dinamici și mai energici decât cei juniori și știu să-și dozeze resursele mai bine pe proiecte sau pentru a învăța lucruri noi. Desigur, aici depinde și de temperamentul fiecărui candidat.
  • Motivația nu ține de vârstă, ci de managerul direct, cultura, valorile companiei, dar și de flexibilitatea și beneficiile oferite. Și un candidat senior poate fi motivat la fel de mult ca unul junior.
  • Candidații seniori vin cu un anumit know-how care trebuie valorizat la adevăratul lui potențial. Asta ține și de companie și managerul direct să creeze echipele astfel încât să existe un echilibru între experiență și dinamism.

Sursa: Wall-Street

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.