De interes

Azomureș anunță că scoate definitiv din funcțiune unul dintre cele trei turnuri de răcire a apelor

Platforma Azomureș anunță că a început pregătirile pentru a scoate definitiv din funcțiune unul dintre cele trei turnuri mari de răcire a apei, compania punând la punct inclusiv detaliile pentru demolarea acestei construcții de beton.

Cele trei turnuri sunt structuri foarte vizibile și emblematice în peisajul orașului Târgu Mureș. Compania precizează că turnul ce urmează a fi scos definitiv din funcțiune nu mai este utilizat de aproximativ 15 ani, față de construcția inițială a platformei realizându-se de-a lungul timpului și alte soluții de răcire a apelor industriale folosite în procesul tehnologic.

„În acest context, cel de-al treilea turn de răcire apă (culoare albastră) este deja dezafectat, iar evenimentul de demolare propriu-zis este programat în data de 28 septembrie 2023, după ora 17, în funcție de condițiile meteo din ziua respectivă. Din punct de vedere tehnic, demolarea se va face prin implozie, toate operațiunile sunt efectuate de către o firmă cu experiență în domeniu. Direcția de cădere a turnului este către incinta Azomureș, astfel că nu vor fi afectate locuințele și alte clădri aflate în vecinătatea platformei. Celelalte două turnuri mari de răcire vor rămâne pe amplasamentul actual, deoarece sunt încă operaționale”, precizează Azomureș pe pagina sa de Facebook.

Potrivit companiei, autoritățile competente în acest domeniu au fost informate. În zilele următoare, firma va reveni cu mai multe detalii tehnice despre demolare. și vom încerca să răspundem întrebărilor din comentarii.